Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta S i kyrkovalet

Annons

Tacksam över att som barn och tonåring i kyrkan få del i alla människors lika värde, med mig ut i livet, var det självklara valet S, när jag på 1950-talet fick börja rösta i allmänna val. Mångfaldenmed partipolitiska pariter har aldrig stört mig. Det enda jag önskat är att pr 1930 införda ”dubbla ansvarslinjen” aldrig införts. Den gav prsäts andligt tolkningsföreträde.

Skäl till att rösta på S i kyrkovalet 15 september 2013 är följande:

1. Det finns en stark tillit till Svenska kyrkan i mitt parti för vad kyrkan uträttar för vårt folk.

Önskvärt är också att S får ökad förståelse för kyrkan, som andlig förmedlare, som ger den enskilde kraft och hopp. Pengar, hur viktiga de än är, så är de inte lösningen på allt. Unga behöver stöd.

2. S har jämställda valsedlar.

3. Andel folkrörelsepartiers representation i Svenska kyrkan får inte minska. S är ett.

4. Vi måste bort från servvicekyrkans vi-och domtänkande och stärka allas delaktighet i svenska kyrkan, särskilt dess gudstjänstliv.

5. Gud är ordningens Gud, men vi måste få mer av verklig tid i Jesus Kristus. Det ger styrka att vi är en mångfald i tankar och uttryck.

6. Kristedomen, så ock Svenska kyrkan, är universell. Vit, gul, röd eller svart har alla sin givna plats. Samtal, religioner emellan är livsviktiga.

Rösta S i kyrkovalet 2013!

Ingegerd Hellberg, Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel