Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roxette - starkt och skört på samma gång

Det är inte dunderhitsen Spending My Time eller Sleeping In My Car som påverkar mig mest under kvällen, utan duon som står på scenen i Dalhalla. De två som hängt ihop i snart 30 år och firar det med en världsturné som nu avslutas på samma sätt som Siljansbygden kom till för 360 miljoner år sedan. Med ett stort nedslag.

Och det är precis vad man förväntar sig en kväll som denna, när Roxette spelar, ett riktigt stort och fräsigt rocknedslag. Och det blir det också när Dressed For Success och Joyride drar i gång, men mest av allt är det en nostalgitripp och ett rörande bevis på ett band som på sätt och vis lever på det de än gång varit.

Per Gessle showar, tävlar och leker med gitarristen och gör allt för att ge den fullsmockade arenan en rockig upplevelse, samtidigt som en mer stillsam Marie Fredriksson sittandes sjunger sig genom konserten. De är som natt och dag, starkt och skört på en och samma gång.

De drar igenom alla välkända klassiker och när hiten It Must Have Been Love spelas fylls Dalhalla av lysande mobiltelefoner som vajar fram och tillbaka och en publik som snarare överröstar duon och bandet på scenen.

Många gånger under konserten är publiken en stor tillgång och samspelar med Marie Fredriksson genom att fylla i där rösten inte alltid räcker till. Och andra gånger är publiken helt knäpptyst för att få höra slutklämmen i rösten när hon sjunger solot på den blå scenen. Något för tankarna till hennes egen låt Sparvöga, det är just så känns det när hon sitter där vitklädd och ensam på en stor scen. Det är skört. Men ändå finns där en beundransvärd styrka som vi nog alla önskar att vi hade.

När konserten är slut efter de två extranumren Listen To Your Heart och The Look, tar de två artisterna emot stående ovationer och hela Dalhalla jublar när Per Gessle leder Marie Fredriksson ut från scnen.

De är inte vad de än gång har varit, men det gör ingenting. De har fortfarande varandra, hitsen och fansen. Och det är inte mer än man kan begära efter 30 år som världstjärna. De är starka tillsammans och de avslutar sin turné precis som de borde - med två segergester.