Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ruggugglorna populärare än någonsin

Annons

Farserna om gänget på äldreboendet "Ruggugglan" har blivit en populär tradition i Falun.
Till premiären i helgen är fler biljetter än någonsin tidigare sålda.

"Ruggugglan - varning för Berit" är titel på årets fars, som blir den sjunde uppsättningen om Ruggugglan. Som vanligt utlovas högt tempo, förväxlingar, humor och sång.
Klassisk fars helt enkelt.

DD besöker gänget när de repar för fullt inför premiären på Folkets hus i Falun på lördagen.
– Kan ni gå och titta samtidigt? säger koreografen Eva Sundberg till ensemblen efter att de repeterat finalnumret.
De över numret igen, och igen, och igen. Och de verkar ha kul tillsammans på scenen, även fast det blir en del omtagningar.
– Dom är så duktiga. Nu är det finslipning, menar Eva.

En karaktär som blivit populär i Ruggugglan är "Berit" som spelas av Martin Källberg. Den här gången får han stå i centrum när Berit tagit sig en större roll på boendet, och de andra gör allt för att bli av med henne.
– Det föll sig naturligt att Berit får mer utrymme. Och riktigt roligt också att Kurt Sävström, som spelar "Albert", är tillbaka, säger Pigge Hesselman som både är manusförfattare, regissör och aktör på scenen.

Årets Rugguggla spelas två gånger i helgen, sen blir det uppehåll fram till den 3 januari. Intresset för farsen är större än nånsin.
– Vi har sålt cirka 3 500 biljetter redan nu, och ungefär 35 busslaster bokade, säger Pigge.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se