Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rullstolsrallyt går varje tisdag

Varje tisdag går rullstolsrallyt från Enbackagården till församlingshemmet. Där bjuder församlingen på kaffe, bulle och underhållning. Det har blivit en tradition varje tisdag under drygt fem års tid.

Oavsett väder drar detta rally fram. För att klara de 40 eller 50 personerna som ”rullar” fram behövs många personer bakom. Här finns kyrkans och PRO:s väntjänst, anhöriga och frivilliga.
Den som kom på det hela var Lillemor Johansson. Hon och två boende på Enbackagården satt och fikade vid församlingsgården för drygt fem år sedan.
– När vi gick tillbaka frågade jag chefen ( Anna-Karin Broberg) om man inte kunde gå dit och fika någon gång. Anna-Karin nappade direkt på idén.

Hon berättar att det inte finns så många ställen man kan gå till och framhåller församlingsgården som är ett bra ställe att gå till.
Kontakt togs med församlingen och snart kom detta ”besynnerliga” rullstolsrally i gång. Under åren har det inte bara blivit kaffe och bullar utan även underhållning. Flitigaste gästen har varit Per Lagerqvist, som sjunger visor och även leder allsången.
I tisdag sjöngs speciellt för Nils Nilsson. Han fyller 100 år jämt på torsdag och fick nu en första uppvaktning.
Sammanlagt fyller fem personer bosatta i Säter 100 år jämt under året.

Förmodligen är Gustafs ensam församling som varje tisdag bjuder in de boende på Enbackagården till den här träffen. Att det är ett uppskattat inslag går inte att ta miste om.
Många berättar att de boende blir gladare när de ”rullar” hemåt efter tisdagstäffen.
Inför tisdagens träff hade Gunnel Nordström vänt sig till Radio Dalarna och önskat låten ”Där gullvivan blommar” och hälsade alla välkomna till tisdagens träff.
– Det här är det bästa på hela veckan, säger hon och följer sin make till de här träffarna.

Roland Engvall