Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Russell sist in i laget

Den NHL-meriterade forwarden Ryan Russell blev den sista pusselbiten i sportchef Salos lag­bygge inför SHL-premiären om en och halv månad

Annons

.
– Det är en spelare med bra fart och som jobbar hårt över hela banan. Vi tror att han kommer att passa ännu bättre här borta på de större rinkarna än i Nordamerika, säger Tommy Salo.

Den kanadensiske 26-åringen kommer närmast från AHL-laget Springfield Falcons, men har även gjort 41 matcher med i NHL-laget Columbus säsongen 2011/ 2012.
– Han har gjort en hel del matcher i NHL och då borde han kunna göra det ganska bra här borta också, fortsätter Salo och tillägger att Russell, som spelat både center och forward, av Salo i första hand ses som en ytterforward.

I och med Russells underskrift är den blåvita truppen nu komplett. Kanske till och med mer än komplett...
Två målvakter, tio backar och 16 forwards står närmare bestämt under kontrakt. Om man inte räknar med Filip Forsberg.
– Hur det blir med Filip hänger väl lite i luften än, men visst har vi en bred trupp och det kommer nog att gå åt också. Det blir en tuff säsong och vi kommer säkert att behöva mer än normalt antal spelare för att orka med, säger den assisterande tränaren Johan Rosén.

Inför den här säsongen har Leksand tappat tre forwards (Pelle Prestberg, Michael Raffl och Mark Hurtubise).
Man har fyllt på med fem nya: Jens Jakobs, Mikael Johansson, Matt Fornataro, Ryan Russell och Mike Seidel (try out).

Det blir väl svårt att ge istid åt alla?
– Jo, så är det ju, och det kan naturligtvis bli fråga om att låna ut spelare, såväl forwards som backar, det är ju viktigt att få istid för att utvecklas som spelare. Men om, hur, vem, vilka och när är inte beslutat än. Vi (Rosén, huvudtränare Andreas Appelgren och assisterande tränaren Sjur Robert Nilsen) kommer att prata om det där med Tommy Salo, och sen får vi se hur allt blir. Som det är nu har alla en chans att slå sig in i truppen, och hur många som kommer att göra det kan jag inte svara på nu, säger Rosén, vars lag spelar första träningsmatchen nästa torsdag.
– Vi möter Brynäs i Sandviken och jag skulle tro att alla, eller så många som möjligt, får istid då i alla fall.

Ryan Russell, i den vita Columbus Blue Jackets-tröjan, blev den sista pusselbiten i Leksands lagbygge inför SHL-säsongen 2013-14.

Elin Broman
elin.broman@dt.se