Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ryktet om vår död är överdrivet”

Torsdagen den 12 december skrev tidningen om hur Coop Nära på Tuvanvägen kommer att avvecklas och att det därmed inte finns några konsumbutiker i Mora. De som handlar hos en viss Coop Konsum i Sollerön har därför reagerat.

När Coop Nära på Tuvan- vägen för sista gången stänger sina dörrar den 21 februari 2014 är det förvisso den sista Konsumbutiken i Mora tätort, men det är inte den sista i Mora kommun.
– Vi driver en butik på Sollerön som är öppen alla dagar på året och med ett sortiment av både varor och tjänster som innebär en mycket god lokal service till våra kunder, säger Danne Svensson, styrelseordförande i Sollerö Konsumentförening.

Butiken har också satsat på ett omfattande ekologiskt sortiment och erbjuder lokalproducerade varor till sina kunder. Många på ön är köptrogna och man försöker möta deras behov genom att bland annat utöka sortimentet.
– Förra året lämnade vi en utdelning till medlemmarna på över 400 000 kronor, och hoppas kunna fortsätta med det framöver, säger Danne Svensson.

Skola, barnomsorg och lokala butiker är några saker som lockar barnfamiljer till mindre orter, menar Danne Svensson. Han betonar att Coop Konsum på Sollerön tycks gå en ljus framtid till mötes.
– Så, ryktet om vår död är betydligt överdrivet, avslutar Danne Svensson.'

Stefan Rämgård
stefan.ramgard@dt.se