Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysare när Masarna vann

Inför de två sista heaten ledde Lejonen med sex poäng. Men två femettor gjorde att Masarna vände och vann.
— Helt ofattbart, sade lagledaren Stefan Bäckström.

Masarna såg ut att gå mot en förlust i hemmamatchen mot Lejonen. Hemmalaget ledde efter första heatet men sedan tog Lejonen över och hade ett stabilt grepp om matchen.
Dock hade Masarna två förare som glänste den här kvällen, Antonio Lindbäck och Daniel Jeleniewski. De två vände på kuttingen till Masarna fördel med två härliga femettor i heat 14 och 15.
— Otroligt skönt att ha två sådana förare i laget. Jag tycker också att Anton Rosén gjorde en jäkligt bra match, sade Bäckström som dock var lite bekymrad över sitt ojämna lag.
Masarna tog flest heatsegrar (åtta) men också flest nollor (åtta).
— Vårt problem är att vi har några som inte levererar. Sedan har vi en hel del strul och vi var inte med från start, sade han.
Framför allt inledningen av matchen var stökig. Omstart i fyra av de åtta första heaten. I sjunde heatet blev det också lite gruff när Nicklas Porsing körde in i Daniel Jeleniewski.

Vad beror strulet på?

— Jag har varit med så pass länge i idrotten att jag vet att det finns säsonger när det helt enkelt fungerar. Jag hoppas att den här matchen var början till en vändning och att vi lyckas ta oss till slutspel, sade Stefan Bäckström som var otroligt nöjd med segern.

— Det här kunde gått hur som helst, Lejonen är ett bra lag.

Masarna–Lejonen 46-44

Masarna: Daniel Jeleniewski 14, Antonio Lindbäck 12, Anton Rosén 6, Sebastian Aldén 5, Andreas Westlund 5, Rasmus Broberg 3, Eric Andersson 1.

Lejonen: Jonas Davidsson 10, Daniel Davidsson 8, Robert Pettersson 6, Oliver Berntsson 5, Nicklas Porsing 5, Christian Agö 5, Tim Gudmundsson 5.

Publik: 1029.

Lars Ingvar Eriksson