Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryttare och klubb visar härliga ambitioner

Norr Amsbergs Ridklubb genomförde sin andra tävling, i dressyr för ponnyer, på Gagnefs ridanläggning. Det var lokal status på nivåerna lätt C:1 2015 till lätt A:1 2007.

När Sporten svänger in på anläggningen är det en bastant parkeringsvakt man möter. Man bara känner att här är det klara anvisningar som gäller. Men, när man presenterar sig blir det en honnörsplats direkt i anslutning och full översikt till tävlingsbanan. Den här mannen kunde sina rekommendationer från ridsportförbundet.

Fortsättningen blev inte sämre. Tävlingsledaren Monica Ek gav full information över tävlingens uppläggning och när man frågade hur de upplevde sin andra tävling som arrangör var det idel positiva tongångar.

– Vi vill verkligen göra bra ifrån oss. I går kväll var vi här och dränerade tävlingsbanan för att få bort vattnet efter regnet. I dag lyser solen med svaga vindar så vi är verkligen nöjda och ser fram mot en fortsättning som tävlingsarrangör.

Hur är det med klubbens egna startande?

– Vi är i startgroparna, men har inga deltagare här. Vi är ju en ganska liten klubb, men har höga ambitioner både när det gäller kvaliteten i träning samt att skapa en fil för tävlingsridning. Vi jobbar för det här.

Den sportsliga delen bjöd på blandad konfekt. Mest söker man de lösgörande delarna som är grunden för en elastisk och bekväm rygg. Men domaren Helena Björnhager delade också ut flera fina betyg över 60 procent.

I den högsta klassen, lätt A:1 2007, blev det riktigt fina betyg för segraren Hilda Nääs från Leksand på Sjödalens Chablis med 65,79 och för tvåan Emma Åkerström från Falu RS på Matchellko med 64,74.

Resultat

Lätt C:1, kategori B: 1) Minna Lindström, Borlänge RS, Axells Sitting Bull, 60,1.

Kategori C: 1) Amanda Fogel, Hedemorabygden, Gullabos Sunset, 67,1, 2) Linnéa Gabrielsson, Falu RS, RMS Chattanooga, 66,85.

Kategori C+ D: 1) Maja Wenngren, Dalälven, Kvick, 62,04.

Kategori D: 1) Evelina Östberg, Svärdsjö, Eddie Meduza, 66,48, 2) Amanda Mathisen Säterbygden, Nadja, 59,82.

Lätt B:1 2015, kategori D: 1) Amanda Fogel, Hedemorabygden, Chappi, 58,39.

Kategori C: 1) Tilde Thorsander, Hedemorabygden, Gullabos Sunset, 66,96, 2) Tilda Wiksten, Insjön, Bråtgärdets C Quantana, 61,43.

Lätt A:1 2007, kategori C+D. 1) Hilda Nääs, Leksand, Sjödalens Chablis, 65,79, 2) Emma Åkerström, Falu RS, Matchellko, 64,74.