Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S: ”Jobben lyser med sin frånvaro”

Resultatet av sju års borgerlig politik är högre arbetslöshet, lägre skolresultat och en välfärd som brister, säger han.
Ungdomsarbetslösheten har bitit sig fast på en hög nivå, konstaterar han.
– Trots det fortsätter finansminister Anders Borg med samma misslyckade politik: ett femte jobbskatteavdrag, säger han.
– Min uppfattning är att den borgerliga regeringens trötta politik kommer att öka ungdomsarbetslösheten i Sverige, säger Peter Hultqvist, distriktsordförande för S. Han pekar också på situationen vid landets skolor som blir allt sämre, anser han.
– Kunskapsresultaten i skolan har fallit sju år i rad. I detta läge väljer regeringen att skuldsätta hela svenska folket för att sänka skatten - trots att expertmyndigheter gjort klart att överskottsmålet inte nås.

Regeringen gör om misstaget att finansiera skattesänkningar med lån vilket gröpt ur vår välfärd och det är fel prioriteringar, betonar han.
– Neddragningarna på Högskolan Dalarna ligger fast vilket betyder 140 färre helårsstudenter nästa år.
Anmärkningsvärt med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten och den brist på kompetens som företag i vissa branscher vittnar om. S presenterar budgetmotionen för 2014 om två veckor där investeringar i jobb och utbildning står i fokus, säger Hultqvist.

Kristina Vahlberg
kristina.vahlberg@daladem.se