Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill avvakta med att anställa ny chef

Vid ett extra kommunstyrelsemöte på måndagen lyfte socialdemokraten Gunnar Magnusson frågan om att kommunen skulle skjuta på intervjuerna av ny samhällsbyggnads chef.

Annons

Nu fick de inget gehör för detta och blev nedröstade av de övriga partierna, utom Vänstern som hade samma inställning.
När kommunen före semestern skulle rekrytera ny samhällsbyggnadschef fanns det en kandidat som senare drog tillbaka sin ansökan.

Efter semestern återupptogs rekryteringen och nu hade det blivit nio intressenter som anmält sitt intresse.
Men sedan dess har det varit flera som hoppat av och inför onsdagens intervjuer är det bara två kandidater kvar.
– Vi har pratat om detta inom partiet och enats om att det är lite för lite att välja på och dessutom pågår det ett jobb med att slå ihop verksamheter inom kommunen, som direkt påverkas av detta, säger Gunnar Magnusson.

Vid det extra kommunstyrelsesammanträdet på måndagen tog han upp frågan och ville att kommunstyrelsen skulle skjuta fram intervjuerna och dessutom försöka ragga några fler kandidater.
Men de fem borgerliga ledamöterna i kommunstyrelsen tyckte att det skulle ske en rekrytering nu och att intervjuerna skulle genomföras. Förutom Gunnar Magnusson, var det Anders Edlund, Nils-Erik Edlund, Jan-Erik Stövling och Gunnel Gustavsson som var för ett stopp. Eftersom Per-Anders Westhed, Stina Munters, Lars-Olov Liss, Kalle Björklund och Torsten Larsson röstade emot förslaget från Magnusson, fick de majoritet. Skälet är att Westhed i egenskap av ordföranderollen har den avgörande rösten.
– Vi hade förmodligen vunnit om alla ledamöterna hade varit på plats, men kommunpartiets stol var tom på grund av sjukdom, konstaterar Gunnar Magnusson.

Han noterar vidare att nu är det som det är och intervjuerna kommer att genomföras på onsdagen och sedan är det upp till utskottet för ekonomi och styrning som får slutgiltigt fatta beslut om och vem som ska anställas som samhällsbyggnadschef.
– Det är lite märkligt att det nu är så bråttom, särskilt med tanke på att arbetet med att slå samman kommunens fastighetsavdelning med Vansbrohem verkar flyta på, så kanske man skulle ha avvaktat med den här rekryteringen, säger Magnusson.

Sven Thomsen/DT