Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir Vasaloppets nya mässområde

Knappt har området kring Strandens skola rivits ned till marken förrän Vasaloppet börjat bygga upp sitt mässområde inför nästa års Vasaloppsveckor.

– Redan den 15 januari inleder vi uppbyggnaden av det mässtältet framför Rosa Huset, säger Mats Rylander, som är projektansvarig för det nya mässområdet.

Han uppger att planeringen sker i nära samarbete med Mora kommun och övriga berörda parter när det gäller trafiklogistik och andra praktiska åtgärder.
Tanken är att det gamla skolområdet ska planeras upp och bli en attraktiv plats för grönområden samt aktiva platser för kommunmedborgarna.
Men till 2014 är den första åtgärden ett mässområde för Vasaloppet under två veckor.

– Tidsmässigt blir det precis så att det klaffar. Den länga utanför Rosa Huset som tingsrätten hyr i dag med förhandlingar fram till den 19 december ska precis vara riven när vårt mässarbete tar vid, berättar Mats Rylander.
Tidigare var mässområdet inklämt mellan Wasastugan och järnvägen.
E45:an låg som en rullande barriär med målområdet på andra sidan.
Nu placeras mässområdet bakom målet.
– Det blir stort och attraktivt. Deltagarna i loppen, kommer efter målgång att gå på den norra sidan av Centrumkyrkan för att nå skidinlämning och bussar, som för dem vidare till badhus och duschar. Buss­terminalen blir närmast Älvgatan med morgonbussar ut till de olika loppen. Presscentrat flyttas till Vasaloppets Hus och i Centrumkyrkan blir det hittat och lämnat.

Besökarna leds direkt in på mässområdet via en entré där skidinlämningen tidigare låg.
Efter passage av ett attraktivt utemässområde finns det rekordstora mässtältet på 4 500 kvadratmeter.
Mat och köksdelen blir vinkelrätt mot Rosa huset.

Hans Olander/DT