Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så fick rookien Rissveds koll på OS-banan

Jenny Rissveds är ett av Sveriges medaljhopp på OS.
Hon är visserligen en novis i OS-sammanhang, men tack vare fjolårets för-OS, då den unga falucyklisten kom trea, har hon ändå stenkoll på banan:
– Det är en mental trygghet, säger hon till Aftonbladet.

Jenny Rissveds är nu på hemmaplan och firar midsommar i Dalarna. Men i slutet av sommaren börjar allvaret, då 22-åringen ska delta i sin kanske mest prestigefyllda tävling, då hon är uttagen i den svenska OS-truppen.

Trots att hon är en rookie i OS-sammanhang, har den unga MTB-cyklisten ändå erfarenhet av tävlingsbanan i Rio, då hon körde den på för-OS i oktober förra året. Då slutade hon trea.

– Det är en mental trygghet. Man har koll på banan och slipper kolla upp den i förväg. Den är tekniskt svår, går upp och ner och har många kurvor. Det gäller att lägga upp tävlingen på rätt sätt och utnyttja banan genom att få fart med sig och ta kurvorna på rätt sätt, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

I maj kraschade Jenny Rissveds på världscuptävlingen i tyska Albstadt och skadade handleden. Nu ska hon dock vara mer eller mindre återställd, då hon kunde genomföra ett nästan smärtfritt pass på cykelstig häromveckan.

– Det kändes riktigt skönt. Det ska inte vara någon fara för kommande tävlingar i sommar.

Olympiska spelen ser hon ändå hyfsat avslappnat på.

– Jag har inget konkret mål på OS. Jag brukar snarare fokusera på att inte fokusera på resultat och mål....OS är en tävling som vilken som helst. Fast lite speciell.

LÄS MER om Jenny Rissveds och de andra svenska MTB-cyklisternas väg till OS:

MTB-elitens knaggliga väg till OS

Kickar kontra bylugn: så lekte sig MTB-proffset till toppen

De svenska cyklisterna tog viktiga OS-poäng