Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Så gick det med det apoteket”

Vid regeringens apoteksreform för över tre år sedan var målet mångfald och att det skulle finnas ett bra urval av apotek i hela landet På torsdagen meddelade Kronans Droghandel att man slår igen apoteket i Lima på grund av dålig lönsamhet.

Ett hårt slag för Limaborna och glesbygden i övrigt.Vänsterns riksdagsledamot, Lena Olsson, från Malung är minst sagt kritisk till regeringens privatiseringar.
– Är du lönsam lille vän är ett ordspråk som nu realiseras i Lima i samband med att apoteket läggs ner. Nej Limaborna är tydligen inte tillräckligt lönsamma för att få ha kvar sitt apotek, konstaterar Lena Olsson.

Hon menar att Vänstern har försökt att påtala grundfelet med att sälja ut viktiga statliga bolag och låta privata driva med vinstintresse,
– Regeringen har varit totalt döv när vi kritiserat utförsäljningen av apotek. Apoteket AB var ett välskött statligt bolag som hade ett väldigt högt förtroende hos svenska folket, men marknaden skulle fixa bättre effektivitet och service sa regeringens socialminister Göran Hägglund om man privatiserade, säger Lena Olsson.
Vidare framhåller hon att Vänsterpartiet varnade och kritiserade att marknadstänkandet skulle leda till nedläggningar av apotek på landsbygd.
– Regeringens två subventioneringar med skattepengar till privatiseringen av apotek är dyr och oansvarig. Denna allians-politik förblindad av marknadslösningar visar återigen att deras vackra ord och löften om att utveckla landsbygden är just svikna löften och tomma ord, avslutar Lena Olsson.

Leif Olsson
leif.olsson@daladem.se