Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här gick det för samtliga dalahästar i V75

Det var V75- tävlingar på Romme i söndags. En hel del dalahästar kom till start. Vi hade innan tävlingsdagen en genomgång angående deras chanser.

Naturligtvis följer vi upp det hela och tar häst för häst hur det egentligen gick:
V75-1 Sid The Kid fick ett lopp i det tredje paret invändigt men kom på mellanhand då ledaren gav sig inför slutkurvan. Hann sedan inte fram trots en vass spurt utan var oplacerad.
Free To Dance liftade i det fjärde paret ytter. Kort galopp på bortre långsidan men fann snabbt trav igen och gick med till anfall runt sista sväng. Avslutade godkänt utan att få aktionen helt att klaffa till slut. Sexa i mål och 5 000 kronor i prispengar.
Blue Star Miracle satt invändigt fjärde par. Kom perfekt fram i andraspår runt sista kurvan och invändigt igen sista biten. Fyra i mål får anses som maxutdelning. 13 000 i prispengar.

V75-2
Love Leg tog ledningen utan bekymmer men hade ingen av sina bättre dagar utan var slagen redan med 500 meter kvar. Galopperade i sista sväng och diskades.
Oki On Line kom perfekt fram till ledarens rygg men hamnade i maskin då attacken kom bakifrån. Drogs ned i kön och kunde sedan inte ta något. Ursäktad som oplacerad.
Out of Question kom perfekt fram till andra ytter från sitt tillägg. Ut för anfall in på upploppet och avgjorde med knapp marginal kort innan linjen. Vinst värd 100 000 kronor.

V75-3
On Track Piraten hade ett iskallt utgångsläge och backades ned i kön. Med fram i spåren runt sista sväng och fullföljde bra som sexa en placering värd 8 000 kronor.

V75-4
Min Fina Stina smög med i det tredje paret invändigt. Blev dragen bakåt då ledaren gav sig 600 kvar och var sist inför upploppet. Fullföljde klart godkänt som sexa och fick för den placeringen 5 000 kronor.
Time Machine galopperade bort sina möjligheter redan i den första kurvan och diskades.
T.X.All In liftade i det femte paret ytter. En galopp 700 kvar spolierade alla möjligheter till en penningplacering.
Poisson klev fram i det fjärde paret invändigt. Ut ett spår 600 kvar och kom därmed förbi ett gäng trötta hästar. Invändigt igen 200 kvar och kunde via en vass avslutning slå sig fram och greja segern en triumf värd 100 000 kronor.

V75-5 Stommens Olivia serverades ett avvaktande invändigt lopp och höll sin fart vilket räckte till en sjundeplats och 5 000 kronor i prispengar.
Yr Gubben fick ett lopp i det fjärde paret invändigt men hittade aldrig fritt över upploppet utan skar, som oplacerad, linjen med sparade krafter.
Heimdall satt i det femte paret invändigt. Letade sig ut i fritt spår 150 kvar men hade för långt fram och hann inte fram till några prispengar.
Juts Höiby Stjärna galopperade upprepat och diskades.

V75-6 Dashing Step smög med i de bakre regionerna. Kort galopp inför upploppet. Avslutade bra men utan att nå fram till de prisplacerades skara.

V75-7
Banker’s Garcon drabbades av sjukdom (hosta) inför tävlingsdagen och blev struken.
Explosive Pointer liftade i det tredje paret invändigt och höll sin fart klart positivt som femma en placering värd 9 000 kronor.
Armani Trot fick ett lopp i det fjärde paret invändigt. Letade sig ut i fritt läge i sista kurvan och avslutade bra som fyra och fick för det 14 500 kronor.
Stein Daylight kom helt fel på det och blev över i tredje. Provade framåt men fick svar och backades åter efter 700 ned i kön. Var oplacerad. Ett lopp bara att glömma.

Lars Lindh