Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här skyddar du din skotträdda hund

Nyårsafton är här och på flera håll runt om i kommunen skjuter fyrverkeripjäser i höjden med ett öronbedövande ljud. Vackert att titta på men inte roligt för skotträdda hundar och andra djur.
- Han får panik, säger Lisa Skoglund om stövaren Pompe.

Årets värsta helg för fyrfota vänner är här. Redan på nyårsaftons eftermiddag skjuts de första raketerna med gälla tjut och för en skotträdd vovve är det då helvetet börjar.
- Det var länge sedan vi själva köpte fyrverkerier, det går inte eftersom Pompe är så rädd. Han får panik, säger Lisa Skoglund från Mockfjärd.

Darrar av skräck

Det är framförallt det gälla tjutet som får Pompe att darra av skräck.
- Han söker skydd under bordet och darrar. Även ljud från motorcyklar har en negativ inverkan på honom.
Men det finns några sätt att skydda sin skotträdda jycke. DD har sammanställt några tips som kan lindra djurens lidande under nyårshelgen. Miljö- och byggförvaltningen i Gagnefs kommun uppmanar också alla att visa hänsyn till nyår genom att begränsa smällandet till mellan klockan 20 och 02.


ANGELICA LINDVALL
0241-220 70
angelica.lindvall@daladem.se