Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kommer skateboardparken i Falun se ut efter utbyggnaden

Falu kommun har hittat ett företag som ska bygga ut skejtboardparken vid Västra skolan.
Men den blir mindre än vad som tidigare planerats.

Efter många turer kommer utbyggnaden av skejtparken nu att bli av. Kommunen har skrivit ett avtal med en entreprenör och utbyggnaden planeras vara klar i slutet av sommaren.

Betongparken i Hyttgårdsparken invigdes 2012. Inför valet 2014 lovade Socialdemokraterna och Miljöpartiet att de skulle satsa sju miljoner på en utbyggnad av parken.

– Då kommer vi se en bowl för skejtarna, en fotbollsplan, street basket, grönytor och bänkar för alla människor av alla åldrar att hänga på, sa Linnea Risinger (MP) då till SR.

En upphandling sattes i gång men avbröts eftersom det enda anbudet som kom in var på fjorton miljoner.

I höstas gjordes en ny upphandling. Sex etapper som innehöll en så kallad bowl, betongytor och mindre gräsytor skulle köpas för 6,5 miljoner. Men inget företag ville bygga etapperna för den summan.

Nu har kommunen kommit överens med företaget BJ-Markbyggnads AB att de ska bygga tre av de sex planerade etapperna för 5,7 miljoner.

– Det innefattar bowl och områden mellan bowl och befintlig skejtpark, säger Mikael Ahnfeldt, projektingenjör på Falu kommun.

I ritningar som tagits fram finns totalt 16 möjliga etapper som kan byggas i Hyttgårdsparken. Förutom skejtparken innefattar de bland annat gräsytor, utegym och en scen.

– De övriga etapperna 4,5,6 och ända upp till 16 kan ju åberopas om det kommer in mer pengar i projektet, säger Mikael Ahnfeldt.

Om mer pengar ska skjutas till krävs det att politikerna beslutar om det.

Gustaf Wahlberg, ordförande i Falu skate- och snowboardklubb (FSOSK) är missnöjd med att parken inte byggs ut i samma omfattning som i vallöftet.

– Trovärdigheten för partierna och kommunen fallerar ju något då i och med att man inte lever upp till det här. Sedan är det ju jättepositivt att det ändå händer någonting, säger han.

Kommer ni fortsätta verka för att hela parken byggs?

– Ja, absolut.

LÄS ÄVEN: Skateparken blir försenad

Läs fler nyheter från Falun