Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många var egentligen på Dansbandsveckan

Häromdagen skrev vi att det var närmare 50 000 besökare i Malung under Dansbandsveckan. Det stämmer inte. Uppgiften gäller antalet besök.

"Svenska Dansbandsveckan i Malung lockade återigen 50 000 besökare". Så stod det i ett pressmeddelande från Dansbandsveckan som skickades ut i söndags. Även DD använde ordet besökare.
Så fick vi ett mejl från en läsare:
"Jag blir räknad 7 gånger, men är 1 besökare", skriver läsaren, som anser att det är skillnad på besök och besökare.
Och det har han ju helt rätt i.

DD ringer upp Lars Bälter, turistchef i Malung-Sälens kommun och PR-ansvarig för Dansbandsveckan.
Hur räknar ni besökarna?
– Vi räknar alla människor som löser entré på parken, men det innebär att en person kan räknas flera gånger, svarar han.

Vet ni hur många personer som var på Dansbandsveckan?
– Det är ganska lätt att räkna ut, säger Lars Bälter och funderar högt:
– Vi har sålt 2 000 veckokort. Gångrat med sju (kvällar) blir det 14 000 personer. Sedan är det en del som varit där några kvällar. Den uppskattning jag gör är att det under veckan har befunnit sig runt 20 000 personer i Malung, säger han.
– Och det räcker ju till, tillägger han.

Vad gör ni arrangörer nu?
– Redan i morgon (läs tisdag) har vi vårt första utvärderingsmöte. Sedan kommer vi att ha minst två till. Vi har fått in en massa enkätsvar från våra gäster, och dem ska vi analysera i september. Där får vi in många kloka synpunkter från våra besökare. De har förbättringsförslag som vi tar till oss och försöker uppfylla så gott vi kan. I slutet av augusti börjar vi ladda för nästa år – vi måste vara ute i god tid om vi ska bygga något, säger Lars Bälter.

Jennie-Lie Kjörnsberg
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se