Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ser nya Liljan ut

I sex veckor har de hållit stängt. Men nu är Liljans nya lokaler klara. I helgen är det dags för invigning med Linda Bengtzing på scen.– Vi vill bli musikens hus i Borlänge, säger Ronnie Thelin.

På Liljan har man länge känt sig trångbodda.
– Många kvällar har det varit fullt redan vid tio- elva-tiden och vi har fått neka folk att komma in. Det är inte så kul när gästerna får vända i dörren, säger Ronnie Thelin som är nöjesansvarig på Liljan.
Hemlighetsmakeriet under renoveringen har varit stort.
– Vi har inte velat bygga upp för höga förväntningar.

På lördag är det dags för nypremiär. Då intar Linda Bengtzing scenen.
Men allra först på nya scenen blir Stiftelsen då man smygöppnar redan på fredag.
Innan ombyggnationen var lokalen godkänd för 400 personer under konsert. Nu är den siffran 650.
Det är framför allt när det varit konserter som lokalerna känts för trånga. Nya scenen är större och lokalen har byggts ut genom att väggen till ett rum bakom slagit ut.

I övrigt tror Ronnie att gästerna kommer att känna igen sig. Inriktningen är livemusik men även om tyngdpunkten ligger rock kommer andra genrer att ges plats. På fredagskvällarna spelar originalband och lördagar är partykväll med till exempel coverband eller temafester.
– Vi tror på vårt koncept och bryr oss inte så mycket om vad som är inne eller ute för tillfället, säger Ronnie.

Annika Björndotter