Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Så var lugn – det här korttricket tror jag på”

Oj, oj – hur en del kan blanda korten så att vi som läsare av DD nu inte kan vara lugna över de sidor som vi tidigare sett som ”ledare” med åsikter. Men som nu på ett finurligt sätt kallas det för ”krönikor”? Och ett stort misstag, som jag tror kan hända med GG? Har hans trovärdighet redan tagit skada?

För vad vi som läsare av en ”socialdemokratisk tidning” kräver är trovärdigheten och en hjälp att hitta rätt i dagens politiska gryta.

Christer Gruhs kan vara hur trevlig som helst som person men har redan satt sin potatis som vi ätit av nu efter två val. Och det är dags att sätta en ny, men av rätt sort, en röd!

Svar: Men hallå där! Ledarsidan i Dala-Demokraten är så röd den kan bli och kommer att fortsätta vara det – om än ibland skiftande i grönt.

Sedan våren har vi dessutom halva sidan tre för andra texter. Där går vanligtvis mina och Roberts artiklar och sammantaget får ju en DD-läsare mer av en socialdemokratisk ledarsida än tidigare.

Men på sidan tre går också krönikor, bland annat av skribenter från lika röda Arbetarbladet i Gävle – samt också av Christer Gruhs.

Jag har alltid tyckt att han är en bra skribent och han har heller aldrig varit någon sossejägare. Du såg väl hans första krönika – en fin psykologisk skildring av ett möte med utländska bärplockare.

Så var lugn. Det här korttricket tror jag på. Och den potatis som serveras dagligen på sidan 2 och det mesta av sidan 3 är av den röda sorten.

Göran Greider
goran.greider@daladem.se