Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabaton har aldrig stöttat någon armé!

Annons

För att upplysa ett dåligt informerat Ung Vänster så arrangeras festivalen Sabaton Open Air/Rockstad:Falun sedan starten för 7 år sedan av bandet Sabaton, inte av Falu Kommun.

Namnet Sabaton Open Air antogs för två år sedan för att tydligaregöra festivalens internationella profil, något som uppenbarligen fungerat då besökare från ett 30-tal länder årligen reser till Falun enbart för detta evenemang.

Ung Vänster har däremot rätt i att Sabaton aktivt stöttar lokalt musikliv, men att Sabaton stöttar eller hyllar någon armé eller stat är ren och skär lögn och kan mycket väl resultera i åtal för förtal.

Värt att notera är att av de totalt 437 orden i Ung Vänsters insändare, så berörs Sabaton och festivalen i fråga endast i 165, resten av insändaren är ett politiskt ställningstagande rörande konflikten mellan Israel och Palestina.

Sabatons texter berör militärhistoria, och bandet har inget intresse att sprida någon som helst politisk propaganda, och är än mindre intresserade att på något sätt användas som ammunition i politiskt syfte en månad innan val.

Ung Vänster Dalarna bör även hålla sig till historiskt korrekt fakta innan de skriver en insändare, speciellt när dom väljer att involvera ett band som ägnat de senaste 10 åren av sin karriär åt att skriva om global militärhistoria.

Sabaton

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons