Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabaton störst i Europa

De headlinar Europas största heavy metal-festival, är nominerade till Rockbjörnen och senaste plattan "Heroes" säljer guld.
– Det är en milstolpe i karriären, säger basisten Pär Sundström.

Helgen har inneburit tre goda nyheter för hårdrocksbandet, Sabaton från Falun. De har nominerats till en Rockbjörn i kategorin metal/hårdrock (vilken de vann i fjol), senaste plattan "Heroes" har på rekordkort tid sålt guld i Sverige, och i söndags släpptes nyheten om att de headlinar på Wacken Open Air (W.A.O), Europas största heavy metal-festival, 2015.

Pär Sundström, basist i Sabaton är tagen av framgångarna.

– Wacken är ju legendarisk, när man började spela hoppades man få spela där över huvud taget och att vi headlinar där känns ju fantastiskt. Det är en av de största milstolpar vi någonsin haft i vår karriär.

Sabaton har spelat på festivalen tidigare, 2008 och 2013 och enligt Pär är festvalen "det fränaste stället för ett hårdrocksband att vara på". Vad framgången beror på förklarar han med ett ord: tid.

– Vi har kört på och folk har fattat och accepterat att vi inte är nykomlingar längre, vi har miljontals fans över hela världen och nu får vi bekräftelse på att det vi gjort de senaste 15 åren är bra.

Om två veckor går deras egen festival, Sabaton Open Air, av stapeln i Falun.