Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säfsen tuffar till sig

– Det är bråttom om vi ska hinna blir klara till juni.
39-årige Andreas Larsson är stressad när han besöker Fredriksberg dagarna innan påsk.
Han har träffat ledningen för Säfsen Resort för att diskutera den stora satsning han genom sitt företag tänker göra och som ska locka en ny kategori gäster till Säfsen, både sommar och vinter.

– Barn och ungdomar som gillar action och utmaningar ska få kul hos oss oavsett ålder. Vi vill uppmuntra spontanidrott, förklarar Larsson entusiastiskt.

På andra våningen i det som en gång var en ladugård och sedan länge ombyggd till sporthall kommer det att skapas en aktivitetshall, där fyra stora studsmattor ska sänkas ned i golvet. Men här blir det också plats för annat.
– Målgruppen är unga mellan 10 och 16 år, upplyser Andreas.
Efter en dag i skidbackarna tror han att det kommer att locka med en fortsättning i aktivitetshallen.
För utomhusytorna ned mot sjön planeras också för nedsänkta studsmattor och rails för skid- och snowboardåkare, omgivna av stora plastmattor.
Som kronan på verket byggs ett hopptorn nere vid vattnet, där de riktigt modiga ska kunna få utlopp för sina akrobatiska talanger med skidor på fötterna och landa i Säfssjöns vatten.

I framtidsplanerna ingår också en jordbana för cykel av BMX-typ.
Som i så många andra fall finns förebilderna i USA och dit åker Andreas Larsson i mitten på april för att se hur man gjort på tre orter, bland annat i Steamboat, beläget i delstaten Colorado.
Han vill suga åt sig influenser att ta med hem till Sverige och projektet i Fredriksberg.
Det är Säfsen Resorts nye huvudägare, Per Wester, som är med och finansierar det hela.

Vad kostar satsningen ni gör i Fredriksberg?
– Tja... den går nog på ett par miljoner.
I konceptet ingår att anordna veckolånga läger, där deltagarna bor på nedervåningen i herrgården och där erfarna instruktörer finns med i aktiviteterna.

Torbjörn Svensson/DT