Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säg nej till vindkraft

Vindkraft ifrågasätts alltmer, kanske speciellt i Norrland. Bybor får värja sig ifrån att bli omringade av dessa ineffektiva jättar som förstör närmiljön.

Vindarna har dessutom denna vinter varit svaga. Just nu har vi tex under en period haft extremt svaga vindar över landet och vindkraftens bidrag till den totala produktionen har legat på 1,5-3 procent.

Det är helt orimligt att tro att väderberoende enheter ska kunna försörja industrin och hushållen.

Det Norrland behöver är positiva livsbejakande satsningar på turism och jordbruk. Vår självförsörjningsgrad gällande livsmedel är skrämmande låg och bör kraftigt höjas.

Lek med tanken att alla dessa miljarder som satsas på dålig vindkraft istället hade använts till att utveckla landsbygden på ett sunt och positivt sätt. Då hade fler arbetstillfällen skapats. Säg JA till offensiva landsbygdssatsningar och säg NEJ till mer ineffektiv och miljöförstörande vindkraft!

Torbjörn Eriksson

LÄS MER: Insändare om vindkraft, klicka här!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare