Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälenrånet: tiggande man knivhotades av konkurrenter - ville komma åt hans plats

En man i 25-årsåldern blev på måndagen rånad och knivhotad utanför en butik i Sälen på måndagseftermiddagen. I grunden tros det handla om att de två som hotade honom vill komma åt hans plats att tigga på och ville jaga bort honom.

Annons

Mannen satt utanför butiken och tiggde pengar. En man och en kvinna, båda i 50-årsåldern, kom till platsen och hotade honom med en kniv, för att få honom att lämna platsen.

Enligt polisen riktade de två en kniv mot mannen. Det är oklart om det blev något fullföljt rån, men klart är enligt polisen att mannen utsattes för utpressning.

Han kunde dock beskriva de två och någon timme senare kunde polisen gripa en man och en kvinna misstänkta för brottet.

Enligt förundersökningsledaren Johan Wennström, handlar det hela om att de två som hotat med kniv ville komma åt platsen där mannen satt och tiggde.

– De har helt enkelt understyrkt sina argument genom att hota med en kniv, säger Johan Wennström.

En liknande händelse skedde i Vansbro för några veckor sedan, där en grupp män var och bråkade med ett par tiggare utanför ICA-butiken.

– Vi vet inte i nuläget om det handlar om samma grupp av människor, eller om det är samma som blivit utsatta för detta, säger Johan Wennström.

Eftersom det inte är riktigt klarlagt om mannen och kvinnan tog något från mannen som satt utanför butiken i Sälen, finns alternativet med utpressning med i utredningen. Men det utreds i första hand som ett rån.

Enligt Johan Wennström hör inte den här typen av händelser till något som sker ofta, även om att det händer att olika grupper av tiggare ibland hamnar i bråk om olika platser utanför butiker.

– De hävdar att de har mer eller mindre rätt till olika platser, poängterar Wennström.

Annons