Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salo: ”En stabil pjäs”

Matt Lashoff ersätter Dan Spang.
Så har Tommy Salo scoutat backen.
– När två spelare som spelat med honom ger bra omdömen, då känns det bra, säger Leksands sportchef.

Tommy Salo har jagat Dan Spangs ersättare en tid.
Sent på onsdagskvällen stod det klart att Matt Lashoff ansluter till Leksandstruppen.
– Jag har hållit på med det här i tre veckors tid och hållit på med olika spelare, men den här kändes bäst, säger Tommy Salo.

Lashoff har 74 NHL-matcher, i Boston, Tampa Bay och Toronto, bakom sig och spelade senast i schweiziska Zürich.
– Först och främst har jag kollat upp honom med olika scouter, sedan har jag pratat med Nygren (Magnus) från Färjestad som spelade ihop med Lashoff på campen i Montreal och tyckte han var jättebra. Han skulle absolut vara nyttig för oss och en bra kille, sa Nygren, säger Salo och fortsätter:
– Sedan har Matt Fornataro också kommit till mig och sagt att det är en bra hockeyspelare. Det var det jag fastnade för. När två spelare som spelat med honom ger bra omdömen, då känns det bra.

Lashoff ska ha styrkor både i offensiven och defensiven och kunna ta ett stort ansvar i båda delarna av banan.
– Han är en tvåvägsspelare. Han har ett bra förstapass och kan vara med i spelet. Han kan vara med defensivt också. Vi behöver en stabil pjäs där bak som ger lite mer stabilitet. Det är det vi saknat mest i de här matcherna som varit.

Har du scoutat honom bättre än Dan Spang?
– Dan Spang fick jag från nära håll ändå. Han har jag sett spela.
– Samtidigt får man göra vissa saker. Jag tycker vi har bättre unga spelare än Dan Spang och därför plockade jag bort honom. Det var mest att de unga spelarna skulle få chansen nu på en gång.
– Sedan öppna utrymme för att kunna ta in något under året. Det vi behöver.

Skiljer sig Lashoff mot Spang som spelare betraktat?
– Ja, det ska han göra. Sedan vet man inte till hundra procent. Men så ska det vara.

Alla Leksandssupportrar får dock vänta på sitt nyförvärv. Inte förrän i nästa vecka lär Lashoff dyka upp på svensk mark.
– Förhoppningsvis är han här nästa helg. Det är lite pappersarbete och annat som skall göras. Men vi ska se till att han kommer att var här nästa helg, säger Tommy Salo.

Markus Bäckström/DT