Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete är styrkan

I fjol gick SPF och PRO samman och arrangerade en seniormässa i Säter. Nu arrangeras mässan för andra gången.
– Men alla åldrar är välkomna, inte bara seniorer, säger Dan Ericson.

Efter fjolårets seniormässa, den första i Säter, som enligt arrangörerna lockade uppskattningsvis någonstans mellan 400 och 500 besökare är det nu dags för den ­andra seniormässan.
Även denna blir i Folkets hus, nu på söndag mellan klockan 10 och 14.
– Jag och Lars Gabrielsson tog upp frågan på ett PRO-möte och blev då utsedda till ansvariga. Vi hade varit på seniormässan i Smedjebacken och vill göra något liknande i Säter, berättar Dan Ericson.
Seniormässan är ett sam­arrangemang mellan Säters PRO och SPF Tuna-Säterbygden.
– Det är en styrka att vi samarbetar. Det innebär att folk inte behöver ta ställning åt endera hållet och det underlättar, tycker Gunnar Olsson.

46 utställare är klara för mässan. För underhållningen svarar ”Erlandsson med flera”, Avesta Dansklubb” och Kerstin Bäck.
– Det är gratis att gå in på mässan. Vi kommer att lotta ut vinster på ”biljetterna” som besökarna får när de går in, säger Dan Ericson.
– Vi har blivit kontaktade av PRO i Hedemora och Vikmanshyttan som tyckte att vi skulle arrangera något liknande även där, berättar Lars Gabrielsson.

Tillgängligheten till Folkets hus har arrangörerna tänkt på.
– Vi har pratat med kommunen om att parkeringen bara ska vara till för mäss­besökarna under tiden som mässan pågår. Vi kommer att ställa ut parkerings­vakter så att det ska bli lätt att parkera här, säger Dan Ericson.
Arrangörerna betonar dock att seniormässan inte bara är till för seniorer.

– Nej, alla åldrar är välkomna. Exempelvis yngre personer som vill ha information om olika typer av hjälpmedel eller som har anhöriga som är seniorer, säger Dan Ericson.

Pär Sönnert/DT