Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlade in pengar till Musikhjälpen

Just nu pågår Musikhjälpen i Sveriges television och radio där ett stort antal artister hjälper till att samla in pengar på temat ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”.
Den idén har också elever på Musikkonservatoriet i Falun hakat på.
– Det är en frivillig grej från vår sida, säger initiativtagaren Alice Thorsell.

– Jag tyckte att det var en sånt bra tema, att jag ville vara med och bidra på mitt sätt. Och det var inte så svårt att få med sig några fler elever från Musikkonservatoriet som också tände på idén.
– Studenter har ju inte så mycket pengar, men kan man bidra med det lilla så räknas det också. Det är viktigt att alla ställer upp för den här saken och det spelar ingen roll hur mycket pengar vi bidrar med, bara det blir någonting, säger Alice Thorsell.

Och det syntes verkligen att det var spelglädje hos de sex tjejerna som spelade i Falangallerian vid lunchtid i lördags.
– Vi gör det vi älskar, samtidigt som vi bidrar till en bättre tillvaro för kvinnor i låginkomstländer. Kan vi också glädja Faluborna med vår musik, så är vi jätteglada.
Det var flera olika musikstilar som tjejerna visade upp, allt från folkmusik, klassisk musik och jazz. Sedan improviserade de en hel del också.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof.
Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen.
Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.
Och i går var det sista dagen som Musikhjälpen pågick och cirka 20 miljoner kronor hade samlats in till och med söndag.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se