Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandberg bröt handleden

Säterbygdens Oskar Sandberg avslutade årets VM i MTB-orientering med en krasch.

– Det kunde ha gått illa det där, konstaterar ­junioren som tidigare i veckan körde hem två bronsmedaljer.

Bronsen kom i medel och stafett, och när det under lördagen var dags att avsluta mästerskapet med långdistans, var siktet inställt på tredje raka medaljen.

– Jag körde riktigt bra i början av loppet, men när jag hade en halvtimmes cykling kvar ungefär åkte jag på en sten och flög över styret och in i en annan sten, berättar Sandberg som bröt handleden i kraschen.

– Rent reflexmässigt tog jag emot mig med handen och då gick den av... Sen dunkade jag i bröstet i stenen när jag landade också, men det var ingen fara med det egentligen, jag fick mest skrubbsår.

Direkt efter kraschen fick Oskar Sandberg föras till sjukhuset i Tallin, och nu väntar en månad med handen i gips.

– Det känns såklart jättesurt, men jag får försöka träna alternativt nu och hoppas att jag kan vara tillbaka så fort som möjligt.

Och även om det känns långt borta nu har han inte gett upp orienterings-SM, som avgörs i slutet av september.

– Det är bara en tre veckor dit så det ligger helt klart i farozonen. Men jag hoppas att det kan gå, jag springer ju inte med handen.

Elin Broman
elin.broman@dt.se