Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt straff för misshandel av två kvinnor

Annons


Tingsrättens dom som kom i maj 2012 överklagades av åklagaren. I den ogillades våldet/fridskränkningen mot ena ex-flickvännen, men 27-åringen dömdes för grov fridskränkning mot andra ex-flickvännen samt bidragsbrott. Han fick 10 månaders fängelse samt att betala 130 000 kronor i skadestånd till ena ex-flickvännen.

Efter ny rättegång har nu Svea hovrätts dom kommit. Hovrätten dömer 27-åringen för två fall av misshandel i fallet med ex-flickvännen där han friades i tingsrätten. Han har suttit på henne och hållit så hårt att hon fått ont i handleder och han har ryckt undan en matta så hon fallit omkull. Den ex-flickvännen tilldöms 11150 kronor i skadestånd. Domen om att ha lurat A-kassan på drygt 7 000 kronor står kvar.

I fallet med andra ex-flickvännen finner inte hovrätten att delen som handlat om sexuellt tvång som ett inslag i övrig grova kvinnofridskränkningen styrkt. Eftersom sexuella tvånget hade högsta straffvärdet i målet sänktes fängelse till åtta månader och skadestånd till 40 000 kronor. Han döms för att 2009-2010 i gemensam bostad i Ludvika ett flertal tillfällen knuffat omkull ex-flickvännen, slitit henne i håret, tagit strypgrepp om hennes hals med mera.

27-åringen har i tingsrätt och hovrätt förnekat samtliga gärningar han åtalats för.

Boo Ericsson