Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt straff för misshandel av två kvinnor

Annons


Tingsrättens dom som kom i maj 2012 överklagades av åklagaren. I den ogillades våldet/fridskränkningen mot ena ex-flickvännen, men 27-åringen dömdes för grov fridskränkning mot andra ex-flickvännen samt bidragsbrott. Han fick 10 månaders fängelse samt att betala 130 000 kronor i skadestånd till ena ex-flickvännen.

Efter ny rättegång har nu Svea hovrätts dom kommit. Hovrätten dömer 27-åringen för två fall av misshandel i fallet med ex-flickvännen där han friades i tingsrätten. Han har suttit på henne och hållit så hårt att hon fått ont i handleder och han har ryckt undan en matta så hon fallit omkull. Den ex-flickvännen tilldöms 11150 kronor i skadestånd. Domen om att ha lurat A-kassan på drygt 7 000 kronor står kvar.

I fallet med andra ex-flickvännen finner inte hovrätten att delen som handlat om sexuellt tvång som ett inslag i övrig grova kvinnofridskränkningen styrkt. Eftersom sexuella tvånget hade högsta straffvärdet i målet sänktes fängelse till åtta månader och skadestånd till 40 000 kronor. Han döms för att 2009-2010 i gemensam bostad i Ludvika ett flertal tillfällen knuffat omkull ex-flickvännen, slitit henne i håret, tagit strypgrepp om hennes hals med mera.

27-åringen har i tingsrätt och hovrätt förnekat samtliga gärningar han åtalats för.

Boo Ericsson