Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkta straff i domar om DB Bygg-kuppen


En 32-årig man i 30-åringens familjekrets får sin skyddstillsyn för stöld och häleri fastställd trots att ett häleriåtal ogillas.

Det var natten mot 19 september som DB bygg på gruvområdet länsades på allt från dyra maskiner över hundratals nycklar till Kopparstadens lägenheter till godis. Redan dagen därpå slog polis till hos den då nyligen ur häkte släppte 30-åringen. Han var då nydömd för en serie stölder och hälerier i flera tidigare utredningar.

En 56-årig man som tidvis bodde i hans lokaler jagades en tid innan också han greps.

Båda nekade men kunde knytas både till stöldgodset via olika tekniska fynd och till gruvområdet via sina telefoner. Vidare blev de fotograferade av övervakningskameror när de med ett stulet tankkort stal bensin på mackar upp längs Västerdalälven.

30-åringen har nekat med motiveringen att andra utnyttjat hans fastighet och han själv varit ovetande om vad som hittats och hur det kommit dit.

56-åringen har sagt sig vara chaufför och ovetande om att den han skjutsat ägnat sig åt stöld.

Liksom tingsrätten finnen hovrätten bevisningen övertygande. Trots det sänkta straffet fälls 30-åringen dessutom för mened som han firades för i tingsrätten.
Gubb Jan Stigson