Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för Forslund

Det blir inget VM i norska Voss för skicrossåkaren Michael Forslund från Mora.
Knäskadan från senaste tävlingen i OS-staden Sotji sätter stopp för vidare tävlande den här säsongen.

– Läkarna säger att jag måste vila i fyra månader och det är bara att acceptera, men visst är det för jäkligt, säger Forslund.
Det var vid kvaltävlingen i Sotji den 18 februari som Michael Forslund vred till knät och någon final dagen därpå var inte att tänka på.
– Jag hade något riktigt bra på gång och på träningen var jag aldrig sämre än femma i något av åken. Men på kvalet hade jag ett något för långt hopp och jag kände direkt att det inte gick att fortsätta, säger Michael.

– Ledbandet i knät är uttänjt och knät glappar ordentligt, men läkarna har sagt att så länge det inte är något brott så får ledbandet läka ut och det tar cirka fyra månader. Verkligen synd då jag hade haft en bra träningssommar och såg fram emot den här säsongen.

Forslund gjorde en riktigt bra världscuptävling i kanadensiska Nakiska strax före jul där han blev fyra. Sedan har det varit blygsammare placeringar fram till tävlingen i Sotji där han hade något riktigt stort på gång.
De sämre placeringarna efter tävlingen i Kanada berodde på att Forslund hade känningar av sitt knä och fram till tävlingen i Sotji hade han ett uppehåll på nästan sex veckor.
– I Sotji hade jag ett knäskydd som kändes bra och därför startade jag där, men det höll inte ihop som jag hade hoppats.

Nu är det bara att glömma den här säsongen och ladda om till OS-året 2014.
– Jag tänker försöka vara på snö tidigare än dom andra med tanke på att jag missat stora delar av den här säsongen. Men helt klart tänker jag satsa mot en OS-start och jag vet att jag kan blanda mig i medaljstriden om jag har en bra dag.

Håkan Eriksson


Truppen till VM i skicross i Voss

Victor Öhling Norberg, Funäsdalen
Lars Lewén, Stockholm
Sandra Näslund, Kramfors
Viktor Andersson, Vemdalen
John Eklund, Vännäs