Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå Grodorna och Peter Carlsson tackade med en jaugar

Annons

Det kom en Landrover körande på uppfarten till Ängsberg. Besöket var oväntat. Matts Andersson kliade sig i huvudet när Peter Carlsson, känd artist i sällskap med Blå Grodorna, klev ut ur Landrovern och pekade på flaket.
- Du kan väl vara fodervärd åt den här...

Historien började när Matts Andersson från Mårtensgård vistades på samma företagsevent som Peter Carlsson. Peter Carlsson fick veta att Matts Andersson var en hejare på att renovera bilmärket Jaguar. Det kombinerat med att Matts bor där han bor, var tillräckligt för att vinna Peter Carlssons förtroende.
- Det var mycket folk där, men han ställde sig och ropade till mig genom folkmassan: ”Du som är från Skedvi, kan inte du fixa min Jaguar?”.
Till saken hör förstås att Peter Carlsson själv är bördig från Stora Skedvi. Därav förtroendekapitalet.

Så Matts Andersson fixade Peter Carlssons Jaguar. Peter Carlsson blev så nöjd att han efter en tid ville ge Matts något extra som tack.
- Han kom körandes med sin Landrover ända från Grycksbo bara för att lämna den här säger Matts och visar en kromad jaguarlogga, stor som en ordinär jakthund på språng.
- När han kom med den sa han: ”Du som har bondgård, du kan väl vara fodervärd åt den här jaguaren. Gosa lite med den när du blir pensionär”.


JOHN LEANDER

Mer läsning

Annons