Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag kommer att filma evenemang i Säter”

/

Annons

I morgon är det premiär för lokal-TV i Säter.
- Jag kommer att vara ute och filma evenemang här i Säter. Till exempel idrott, evenemang för barn och annat roligt som händer, säger Thomas Jansson.

Thomas Jansson är filmare, producent och ansvarig utgivare för programmen.
- Jag har varit väldigt intresserad av fotografering och videofilmning för privat bruk. Sen lärde vi känna Bengt Säll när han filmade våra tisdagsträffar.

Premiär

Bengt Sälls program har hittills sänts i Hedemora, men inte Säter. Här har det inte funnits lokal-TV förr-än nu.
Varje onsdag klockan 15 fram till omkring klockan 8:30 nästa dag kommer det att sändas lokala program i Com Hem´s kabelnät på frekvens 147,25 MHz. Premiären är i morgon, då blir det blir sändningar från Säters julmarknad.

Tips

Programmen blir omkring en timme långa och kommer att sändas om och om igen. Det blir både program som Bengt Säll redan filmat i Säter och nyproducerat material.
- Om det är nån som har nåt bra tips får de gärna höra av sig. Nåt intressant att visa i hemmet, kanske. Allt är inte bestämt än, vi ska prova oss fram, säger Thomas Jansson.

Tillstånd

Thomas Jansson berättar att det har tagit över ett år att få alla tillstånd. Han har också fått starta en ny firma. Förberedelserna har kostat en hel del, avslöjar han.
- Men det är kul att få nåt annat än jobbet att tänka på.
ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons