Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melinda Lindberg kunde förverkliga sin dröm om en egen inredningsbutik

/

Annons

Melinda Lindberg hade drömt om det under hela sitt vuxna liv. Efter att ha fått rådgivning av NyföretagarCentrum vågade till slut Melinda Lindberg satsa på sin inredningsbutik mig alice.

För Melinda Lindberg har en dröm blivit verklighet. Butiken vid Rådhustorget i Säter har en klar personlig prägel. Tvålar, leksaksbilar, skålar, tygdockor står utplacerade enligt ett till synes genomtänkt mönster. Prislapparna är som små dekorationer, handskrivna och fästa i produkterna med snören.

Sex möten

Det är första gången hon har startat en egen verksamhet. En avgörande orsak till att hon lyckats är rådgivningen hon fick av NyföretagarCentrum Borlänge Gagnef Säter. Det är en ideell förening som ger rådgivning till personer som vill starta företag i nämnda kommuner. Melinda Lindberg kom i kontakt med NyföretagarCentrum genom näringslivskontoret i Säter.
- Jag hade sex rådgivningsmöten. Det var viktigt, för annars hade det inte blivit av, konstaterar Melinda Lindberg.
När hon beskriver rådgivningen nämner hon särskilt hur hon kunnat skaka av sig osäkerheten kring hur en rimlig affärsplan ska se ut. Hon rekommenderar rådgivningen till alla som drömmer om att starta eget.
- Det är fenomenalt och dessutom gratis, säger hon.

Framgångsrik

Mathias Bergqvist är en av NyföretagarCentrums rådgivare och har ansvar för just Säter. Han berättar att föreningens verksamhet har varit framgångsrik. Sen starten 1 november 2007 har över 100 personer besökt NyföretagarCentrum för rådgivning inför sin företagsstart. Av dessa har hittills 35 personer valt att gå vidare och startat eget företag. Bland de 100 finns ett flertal med direkt Säteranknytning.
JOHN LEANDER

Annons