Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smällare antände balkongen - stor risk för spridning

Annons

Mitt under ishockeymatchen natten till tisdag hördes kraftiga smällar utanför apoteket.
Strax efteråt började det brinna på en balkong efter Vasagatan och polisen betecknar det som mordbrand.

Det var strax efter tvåtiden på tisdag morgon som det small kraftigt i centrum. Flera smällarna hördes vida omkring och många vaknade om man nu inte tittade på nattens ishockeymatch mellan Sverige och Frankrike. Därför finns det hopp om att någon kan ha sett någonting ungefär 02.20 på morgonen vid Östra Långgatan utanför apoteket.
Just där har en brandhärd uppstått på gatan och medfört att träplanket på väggen även blivit svedd.
Mest allvarligt är att någon form av pyroteknisk smällare skickats iväg och hamnat på en balkong efter Vasagatan 2. Där började det brinna och branden lyckades släckas av personer som kom till platsen. Händelsen betecknas som mordbrand av polisen.
Enligt uppgifter från räddningstjänst hade en allvarlig brand kunna inträffa om den inte släckts i tid. Risken var stor att elden skulle spridas.
Polisen ser också mycket allvarligt på det inträffade och kriminaltekniker Maths Jonsson med kollega Pär-Olov Danielsson kom till platsen för undersökning och vädjar till vittnen att höra av sig till poliser om uppgifter.
Genom att en del var uppe och såg nattens ishockeymatch bör någon ha sett något.
-- Vi är mycket intresserade av vittnesuppgifter, säger kriminaltekniker Maths Jonsson.
Klockan var 02.20 när larmet gick om brand på en balkong efter Vasagatan 2 och räddningstjänsten kom till platsen och kunde eftersläcka.

ROLAND ENGVALL

Annons