Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säterbo får nu ersättning

För snart ett år sedan köpte en Säterbo en bil i Stockholm av ett bilföretag. Dagen efter leverans havererade bilens motor och han fick reparera den för 14999 kronor. Detta belopp krävde han nu av bilföretaget.

Efter beslut i Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) får nu Säterbon 10000 kronor i ersättning av bilföretaget. ARN konstaterar att det inte varit försvarligt att reparera bilen för 15000 kronor när han löpt den för 17500 kronor. Därför sänker ANR beloppet till 10000 kronor.
Från bilföretagets sida förnekade man kraven helt. Bilen hade sålts som "reparationsobjekt" och det framgick också klart på kvittot som Säterbon skrev under. Anledningen till detta var att bilen hade körförbud och ej besiktad.
Dagen efter köpet havererade bilen, en Ford Mondeo av årsmodell 2000, och bilföretaget ville inte hjälpa honom. Säterbon vände sig då till ARN som nu kommit med sitt utslag. Han får 10000 i ersättning för att bilen havererat.
Säterbon framhöll att han insåg att en bil för 17500 kronor inte håller högsta kvalitet. Men den borde ändå vara funktionsduglig. Först när han fått kvittot fick han reda på att bilen var ett renoveringsobjekt.