Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säterförare storsatsar– utökar teamet och kör Rally Sweden: "Äntligen verklighet"

I veckan presenterade rallyföraren Johnny Andersson, Säter, sina planer för 2018.
Han byter upp sig till en fyrhjulsdriven bil och tar dessutom in två lovande juniorer i teamet, R-Sport Sweden AB.
– Det är jättekul att det äntligen är officiellt. Det har vart svårt att jobba med projektet när allt har vart hemligt, säger Andersson.

Efter flera års uppehåll gjorde Andersson comeback i rally-SM i år. Det blev succé och Andersson körde in på en andraplats i den tvåhjulsdrivna klassen.

Nu har han bestämt sig för att växla upp.

Han byter tvåhjulsdrivet mot fyrhjulsdrivet (en Ford Fiesta R5) och ställer upp i såväl Rally Sweden som hela SM-serien. Andersson får dessutom en ny kartläsare bredvid sig, Mikael Johansson.

– Det ska bli kul att prova fyrhjulsdrivet. Det kommer självklart bli en utmaning, men jag gillar utmaningar och ser fram emot det, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Förutom den egna satsningen har Andersson även bestämt sig för att ta in två lovande juniorer i teamet.

– Allting startade med en vision om att driva ett rallyteam, nu vi står här och det är äntligen verklighet.

Teamets två juniorer blir Pontus Åhman, Uppsala, och Jari Liiten, Hudiksvall, som båda kommer köra Rally-SM i varsin Peugeot 2018 R2.

De båda kan räkna med stort stöd från R-Sport Sweden med exempelvis sponsorer, support under och mellan tävlingarna samt med fysisk- och psykisk träning.

– Vi är ännu i ett tidigt skede och R-Sport är ett team som håller på att byggas upp. Men det ultimata målet är att hjälpa en ung talang hela vägen till Rally-VM, säger Andersson.