Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säters kyrkoherde Susanne Håkansson är på semester i Egypten

Annons

Susanne Håkansson, kyrkoherde i Säter, är på semester i Hurghada i Egypten.
- Här är det lugnt, men det är utegångsförbud. Vi får inte lämna hotellområdet efter tre och före åtta på morgonen, berättar hon.

Idag flyger hon hem tillsammans med övriga nordiska turister på semesterorten. För hennes del var resan planerad till i dag, men även de som skulle stanna två veckor flygs nu hem.
-De har hyrt in en jumbojet från Frankrike som ska hämta alla nordbor. Vi flyger från Hurghada till Arlanda, säger Susanne Håkansson. Hon och hennes fästman Janne Larsson kom till den egyptiska semesterorten för en vecka sen, samtidigt som oroligheterna bröt ut i Kairo. Semestern blev inte vad de tänkt sig.
- Alla utflykter har blivit inställda. Man kan inte åka in till städerna efter klockan 15. Vi har bara fått sola och bada. Vi skulle ha åkt till Luxor och sett på pyramider och Konungarnas dal. Det känns snopet, men det är som det är.
Turisterna har kunnat följa utvecklingen på BBC där det mesta handlar om Egypten just nu.
- De infödda egyptierna försöker tona ned händelserna. Jag tycker synd om personalen på hotellet. De är beroende av turisterna men det är tunt med folk, säger Susanne Håkansson.
Hon hoppas nu kunna återvända till Egypten ett annat år.
SYLVIA KJELLBERG

FAKTA: Hemresor från Egypten
Fritidsresor med resenärer i Hurghada, Sharm El Sheikh och Marsa Alam flyger hem samtliga den här veckan. Det sker med ordinarie hemvändande flyg. Därutöver sätts extraflyg in för kunder som skulle stanna längre.
Apollos svenska gäster som befunnit sig i Hurghada påbörjade sina hemresor i går. De flesta reser hem med sina ordinarie flyg, men extraflyg sätts in för att ta hem en del gäster tidigare än beräknat. De gäster som kommer till en annan flygplats än den ursprungliga får hjälp av Apollo med transport och övernattning om det behövs.
Solresor har flugit hem samtliga resenärer från Sharm el Sheikh till Sverige. Resenärer i Hurghada med ordinarie hemresa i dag eller i morgon flyger hem enligt ordinarie tidtabell. Övriga resenärer flyger hem i morgon fredag.
Vingresors kunder i Hurghada och Sharm el Sheikh flygs hem den här veckan.