Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sator turnéavslutar på punkgalan i Borlänge

I tre år har de befunnit sig ute på turné - nu återvänder Sator hem till Borlänge att avsluta turnén på punkgalan Första November.
– Punken dör ju aldrig riktigt ut helt. Den ligger och pyr och sen tänder den till, säger Chips Kiesbye, gitarrist och sångare i Sator.

Sator, från början Borlängebaserade, har stått stadigt på punkscenen de senaste trettio åren. Första albumet Wanna start a fire! släpptes 1986 under namnet Sator Codex, och senaste skivan, Under the radar, kom för två år sen.
– Vi har liksom sett punken dö ut flera gånger, för att sedan komma tillbaka, förklarar Chips Kiesbye och skrattar.

Bandet, som inte bara är en av huvudakterna på fredagens punkgala, passar även på att sätta punkt för deras tre år långa turné på fredagskvällen. Det är av ren slump som turnén "Under The Radar" tar slut där i samma stad där allting en gång började. Men det känns otroligt bra att just få avsluta den i Borlänge, menar sångaren.
– Turnéavslutningar brukar vara lite speciella - det blir lite festligare stämning, men samtidigt lite sorligt. Det känns som en ganska viktig dag. Jag tror folk märker att det blir en annorlunda stämning.
– Samtidigt så kommer vi träffa folk i Borlänge som vi vanligtvis inte ser annars. Så det blir kul, säger Chips och menar att det även är en bonus att fler band spelar samma kväll.
– Jag tycker det är en ganska rolig line-up faktiskt. De flesta har vi spelat med förut, men just Alonzos nya band har jag inte hunnit se än, så det ska bli väldigt roligt. Och Mimikry är alltid roliga att se.

Men turnéavslutningen i Borlänge kommer inte att bli Sators sista spelning. Tvärtom. Det finns det inga planer på att kliva av. I stället för att pusta ut efter den senaste tidens turnéliv, ska bandet slå sig ner och börja sätta ihop nästa album.
Att punken skulle riskera att dö ut dementerar Chips Kiesbye med besked.
– Det är något med blandningen av enkel rock med energi - den blandningen kommer nog aldrig bli inaktuellt.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se