Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scenen flyttas till jul

I Kupolen, intill rulltrapporna på nedersta planet, har flera artister spelat de senaste åren. Men nu flyttas scenen och istället kommer ytan att förvandlas till ett café.
– Nu har vi valt att hyra ut området för vi vill ju vara en mötesplats och det stärker vi nu upp med att Espresso House etablerar sig där i stället, säger Anna Timander som är centrumchef för Kupolen.

Annons

Ytan där scenen tidigare stått kommer alltså blir Espresso House tillhåll i Kupolen – och även kaffekedjans första etablering i Dalarna. Men att de skulle konkurrera ut det redan existerande caféet intill, tror inte centrumchefen.
– De har olika kundgrupper, så de kommer hellre att kompletterar varandra.

Artistlivet och uppträdandena kommer att leva vidare i andra delar i Kupolen.
– Scenen är byggd i olika moduler så den finns kvar, säger Anna Timander.
Till exempel kan scenen komma att placeras vid entré 3 eller ute. Men det finns även andra eventytor på alla plan, påminner centrumchefen om. Invigningen för det nya caféet är inte satt ännu, men det kommer troligtvis ske inom kort.
– Vi kommer att vara klara innan jul.

Fast än kommer scenen inte flyttas. Det sista uppträdandet intill rulltrapporna sker den 2 november när Medina står på scenen.
– Men det är bara sista framträdandet på just den platsen, säger Anna Timander.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se