Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schäfertik övergiven i varm bil

En schäfertik hittades vid 11.30-tiden på torsdagen ensam i en bil i stekande sol på parkeringen vid tingshuset. När ägarinnan till slut hittades i en av tingssalarna hade djuret legat i bilen i över en timme.
– Det var ingen sol när jag parkerade, förklarade kvinnan när hon kom.

Djuret upptäcktes av förre polismästaren Dag Wixner som engagerade personal vid tingsrätten för att få tag på en ägare och få ut det instängda djuret.

På bilen fanns ett företagsemblem med telefonnummer. Ingen svarade på numret när DD ringde. Det visade sig att bilens enligt bilregistret ägdes av en kvinna i annat län. Den var dessutom obesiktad sedan i maj och därför belagd med körförbud.
I bilen fanns heller ingen synlig biljett som visade att den som parkerat bilden hade betalat avgift för parkeringen.

I det läget larmades polis för att om nödvändigt göra åverkan på bilen för att få ut hunden, som hela tiden flämtade mycket hastigt inne i den heta bilen.
Innan polis hann till plats­en lokaliserades ägaren till hund och bil som var engagerad i en av förhandlingarna i domstolsbyggnaden.

Hon kom ut, förklarade att hon varit där sedan 10.30 och att då ingen sol lyste. Kvinnan öppnade bildörren och gav hunden vatten varefter hon vevade ner rutorna, släppte in hunden i bilen igen – och återvände till domstolen.
Flera personer blev stående kvar vid bilen där hunden fortfarande låg instängd i stekande sol. Förmodligen såg ägarinnan det, för efter en stund återvände hon, satte sig i bilen och körde den till en skuggig del av parkeringen.
Klockan 12.30 lämnade kvinnan domstolen, satte sig i bilen och körde därifrån trots körförbudet.
Någon polis kom aldrig till platsen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se