Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Karin Smirnoff på Dalarnas litteraturdag

DD Kultur sänder live från Bokstugan på Brunnsviks folkhögskola. Karin Smirnoff, författare till böckerna om Jana Kippo, medverkar på plats. Övriga medverkande är dalaförfattarna Staffan Malmberg, Sara Tuss Efrik och Jan Wolf-Watz.

Se sändningen nedan:

Under 00-talet arrangerade Dala-Demokraten Kultur tillsammans med bland annat ABF Borlänge Nedansiljan, Skådebanan och Länsbibliotek Dalarna en stor litteraturdag i Kupolen en gång om året. Det blev totalt tio mycket välbesökta och framgångsrika arrangemang innan den fysiska ytan för dylika arrangemang försvann från köpcentret.

Nu återuppstår Dalarnas Litteraturdag. Denna gång digitalt med onlinesändning från DD:s egen sajt och ABF Borlänge Nedansiljans Facebook. Vi är i Bokstugan på Brunnsvik folkhögskola.

Jag kommer att samtala med författaren Karin Smirnoff som skrivit tre böcker om Jana Kippo. Denna kvinna framstår som en av de absolut mest färgstarka romankaraktärerna som skapats på det svenska språket under de senaste åren.

Hur gick det till när Jana Kippo växte fram vid ordbehandlaren? Det är jag nyfiken på att höra.

Förutom samtalet med Karin Smirnoff så kommer Birgitta Winlöf från Länsbibliotek Dalarna att samtala med tre olika generationer författare bosatta i Dalarna och om deras författarskap. Det handlar om Sara Tuss Efrik, Staffan Malmberg och Jan Wolf-Watz. Det blir även livemusik med elever från Brunnsviks folkhögskola.