Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se ödmjukt på människan!

Svar till MB Jansson

Läser MB Janssons insändare som var införd i DD den 31 augusti, som var svar på Majvor Dahlgrens insändare från den 27 augusti.

Bibeln är den sannaste historien om människan, hennes storhet och ynkedom.

I dag, i skuggan av barbariet i Syrien, vill jag lyfta fram den bibliska uppmaningen ”Så välj då livet!” Det är maning som flertalet, var vi än befinner oss på den andliga kartan, accepterar som ledstjärna.

Utöver Gamla och Nya testamentet i Bibeln, finns också Tomasevangeliet samt Martinus Tredje evangeliet. Bibeln visar klart att ”intet är nytt under solen”.

Den håller att leva på även 2013!

MB Janssons syn på nyandligheten är svepande generell.

Den själviska individualisten har jag mött i särskilt frikyrkliga sammanhang, människor som far kors och tvärs för att fylla på sitt behov av andliga (?) kickar.

Det finns avarter lite var stans.

Det har funnits så mycket tvång och regler i kristendomen.

Kan vi då inte bestämma oss för att se ödmjukt på människan, som tar vara på sin frihet även på det andliga området och sluta betygsätta?

Mycket i nyandligheten är ingenting nytt.

Det är på tiden att vi kristna upphör med smörgåsbordspratet och vågar ta dialogen.

4 100 personer deltar per vecka i populärreligiösa sammankomster i Dalarna och bara 6 000 per vecka i kyrkliga.

Det är siffror som borde ge anledning till eftertanke i den etablerade kristenheten.

”Blott i det öppna har du en möjlighet” och detta borde det kristna etablissemanget inse i tid, då gudstjänstdeltagande söndag 11,00 minskar i hela landet!

Kristenliv och människors liv kan aldrig vara navelskåderi, men kärleken till vår nästa, var han än befinner sig, är ett måste.

Ingegerd Hellberg Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel