Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Secondhandbutik skänker alla pengarna

Pingstkyrkans Second hand i Leksand skänker all förtjänst den här veckan till tyfon­offren i Filippinerna.
– Vi har egna kontakter i det aktuella katastrofområdet och vet att pengarna och hjälpen kommer fram, säger Gunilla Grönberg.

Annons

Alla som den här veckan handlar hos Pingstkyrkans Seconhand i Norsbro bidrar med pengar till offren för tyfonen som dragit fram över södra delarna av Filippinerna.
– Vi har bestämt att vi ska skänka alla pengar vi får in den här veckan, berättar föreståndaren Gunilla Grönberg.
– Eventuella administrativa kostnader står vi själva för.

PMU – Pingstförsamlingarnas utvecklingssamarbete – driver sedan många år flera olika projekt i det drabbade området i Filippinerna. Det handlar om by-projekt, vattenprojekt och mikrolån. Och så sent som i fredags hade man kontakt med en av de lokala projektledarna.
– Det gör att vi kan garantera att vår hjälp kommer fram och att den kommer i rätta händer, fortsätter Gunilla Grönberg.
Hon hoppas nu att riktigt många Leksandsbor och andra ska ta tillfället i akt och handla lite extra i morgon onsdag och på lördag då butiken har öppet.

Hur mycket hoppas ni på att få in?
– Det är svårt att säga och beror ju helt på hur många som kommer och handlar, men över 30 000 kronor hoppas jag på.

Ni öppnade i april i år - hur går verksamheten?
– Det går bra tycker jag. Bokslutet på utfallet till och med den sista augusti i år visar på ett överskott på 132 000 kronor.

PMU och pingstförsamlingen i Leksand delar på överskottet.
– PMU ger sina pengar till Sidaprojekt och då växlas de upp som tio gånger så varje krona som kommer in gör stor skillnad, säger Gunilla Grönberg.
Pingstförsamlingen i Leksand ger både till behövande lokalt och ute i världen.

Annki Hällberg/DT