Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Secondhandbutik skänker alla pengarna

Pingstkyrkans Second hand i Leksand skänker all förtjänst den här veckan till tyfon­offren i Filippinerna.
– Vi har egna kontakter i det aktuella katastrofområdet och vet att pengarna och hjälpen kommer fram, säger Gunilla Grönberg.

Alla som den här veckan handlar hos Pingstkyrkans Seconhand i Norsbro bidrar med pengar till offren för tyfonen som dragit fram över södra delarna av Filippinerna.
– Vi har bestämt att vi ska skänka alla pengar vi får in den här veckan, berättar föreståndaren Gunilla Grönberg.
– Eventuella administrativa kostnader står vi själva för.

PMU – Pingstförsamlingarnas utvecklingssamarbete – driver sedan många år flera olika projekt i det drabbade området i Filippinerna. Det handlar om by-projekt, vattenprojekt och mikrolån. Och så sent som i fredags hade man kontakt med en av de lokala projektledarna.
– Det gör att vi kan garantera att vår hjälp kommer fram och att den kommer i rätta händer, fortsätter Gunilla Grönberg.
Hon hoppas nu att riktigt många Leksandsbor och andra ska ta tillfället i akt och handla lite extra i morgon onsdag och på lördag då butiken har öppet.

Hur mycket hoppas ni på att få in?
– Det är svårt att säga och beror ju helt på hur många som kommer och handlar, men över 30 000 kronor hoppas jag på.

Ni öppnade i april i år - hur går verksamheten?
– Det går bra tycker jag. Bokslutet på utfallet till och med den sista augusti i år visar på ett överskott på 132 000 kronor.

PMU och pingstförsamlingen i Leksand delar på överskottet.
– PMU ger sina pengar till Sidaprojekt och då växlas de upp som tio gånger så varje krona som kommer in gör stor skillnad, säger Gunilla Grönberg.
Pingstförsamlingen i Leksand ger både till behövande lokalt och ute i världen.

Annki Hällberg/DT