Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för IBF Falun

– Jag är alltid nöjd med tre poäng men resten kan vi glömma, sade Rikard Hedlund, lagledare i IBF Falun, efter bortamötet mot Helsingborg.
IBF Falun vann till slut med 10-7 i en svängig och öppen match.

Första perioden var hemmalagets. Kändes på något sätt att IBF Falun fortfarande var kvar i bussen.
I andra blev det bättre takter. Falun tog över taktpinnen och inom loppet av 1.52 hade Falun vänt underläge 3-5 till ledning 5-4.
– I det läget såg det rätt bra ut, sade Rikard.

Öppningen på tredje blev olycklig. Redan efter 30 sekunder kvitterade Helsingborg till 5-5 och matchen stod verkligen och vägde.
Alexander Galante Carlström såg till att Falun åter tog ledningen genom två påpassliga mål. En ledning som åter Falun tappade och plötsligt var det 7-7 och lite mer än fyra minuter kvar av matchen. I det läget trädde paret Johannes Larsson och Ciya Hajo in i handlingarna. Johannes gjorde 8-7 och 9-7 efter pass från Ciya. Det sista i tom bur och sedan fastställde Rasmus Enström slutresultatet. Även det i tom bur.
– Vi skall vara tacksamma för tre poäng. Det kunde slutat hur som helst. Grabbarna tog inte jobbet för dagen, sade Rikard.
Kändes som om Falun trodde det var enkelt att hämta tre poäng.
– Helsingborg är inte lätt och hemma är de starka. Tur att vi har spelare som levererar hela tiden, sade Rikard.
De han i första hand tänker på är Alexander Galante Carlström, Alexander Rudd och Rasmus Enström.

Trion har startat seriens trålande. Rudd har på två matcher gjort fem mål och stått för fem assist. Galante Carlström facit är inte mycket sämre. Sju mål och en assist och i kölvattnet smyger Rasmus Enström med ett mål och fem assist.
– De är onekligen värdefulla, sade Rikard.
Alla tre var bra mot Helsingborg men bäst i Falun var Jonas Adriansson.

På två matcher har Falun gjort 20 mål. Egentligen ingen överraskning. Falun är Sveriges mest offensiva lag.
Tränarparet Hedlund och Brottman har talat om att defensiven måste bli bättre. Tre mål bakåt mot Granlo är Ok men sju mot Helsingborg är inte godkänt. Här har Falun en del att jobba med framöver.

PeO Karlström