Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger med 4-2 mot Sundsvall

Annons

Moras Marco Toukko avgjorde gårdagens möte mot Sundsvall när han i matchens sista sekund gjorde 4-2 i tom bur. En viktig seger för hemmalaget i jakten på en playoff-plats.
- Varje match är lika viktig och vi får inte titta för mycket på tabellen, säger en glad Marco Toukko.

I och med segern mot Sundsvall klättrade Mora upp på den så viktiga sjundeplatsen i tabellen.
Vi fick se en jämn förstaperiod i FM Matsson Arena där Mora vann skottstatistiken men Sundsvall hade de något hetare chanserna och tog ledningen efter tio minuters spel genom Daniel Olsson med en snygg styrning.
Andra perioden bjöd på ett riktigt klassmål av Viktor Amnér. Efter en snygg framspelning lurade han ner Gustaf Lindvall i Sundsvallsmålet och pricksköt iskallt in kvitteringen.
I den tredje perioden rivstartade Mora med att ta ledningen efter dryga tre minuter. Mattias Beck hittade rätt bakom en förvånad målvakt i Sundsvall, då pucken tog på en klubba och ändrade riktning.
- Det är viktigt att lägga puckar på mål, förr eller senare studsar de in, menade Marco Toukko.
Kvitteringen för bortalaget kom med fem minuter kvar men Mora replikerade omedelbart i spel fem mot fyra. Robin Gartner fick öppen gata i slottet och sprätte upp pucken i plockhandskrysset. Avslutningen blev intensiv då Sundsvall tog ut målvakten i jakten på en kvittering. Då klev Marco Toukko fram och avgjorde i matchens sista sekund.

Simons bäst

Bäst i Sundsvall var Morabekante Mikael Simons och Joakim Matsson. En annan gammal Moraprofil är Pär Djoos, som numera är tränare i Sundsvall.
- Jag tycker återigen att vi visar upp en bra moral och jag är nöjd med vår match. Vi hade nog med chanser för att vinna matchen, sammanfattade Djoos.
Patrik Ross, assisterande tränare i Mora, fick se sitt lag vinna för andra gången sedan han tog plats i båset.

Vad har du tillfört laget?
- Det vet jag inte, ingen aning. Men vi har ju ett ungt lag och jag tycker det är viktigt att visa att vi bryr oss om killarna. Vi har fått in en person till i ledarstaben och Göran Tärnlund får mer tid till scouting, vilket kanske saknats tidigare.
Moras målvakt Lars Johansson var planens bästa spelare.
- Nu har jag fått spela tre matcher i rad och det har gått helt OK, jag kommer in i det mer och mer. Jag känner också att jag börjar hitta tillbaka till tryggheten i mitt spel, konstaterade Lasse.
Daniel Hansens fotskada är fortfarande inte läkt så Lasse får fortsätta att vakta målet. Närmast nu mot Oskarshamn på fredag.
OLA MOPERS

Mora-Sundsvall 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)
Första perioden: 0–1 (9.50) Daniel Olsson (Alexander Larsson, Petter Rydén).
Andra perioden: 1–1 (3.24) Viktor Amnér (Jens Jakobs, Niklas Fogström).
Tredje perioden: 2–1 (3.09) Mattias Beck (Tony Lagerström), 2–2 (15.18) Joakim Mattsson (Eddie Larsson, Marcus Högström), 3–2 (16.34) Robin Gartner spel fem mot fyra, 4–2 (19.59) Marco Tuokko (Dan Iliakis, Henrik Eriksson) mål i tom kasse.
Skott: 33–44 (15–10, 6–10, 12–24).
Utvisningar, Mora: Daniel Viksten 2, Henrik Eriksson 2+2+2, Patrik Andersson 2. Sundsvall: Eddie Larsson 2, Marcus Högström 2+2, Oscar Johansson 2, Karl-Johan Lundström 2+2, lagstraff 2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 1 760.
Mora: Lars Johansson (Emil Lindbom), Robin Gartner, Simon Löf, Henrik Eriksson, Niklas Fogström, Jens Jakobs - Patrik Andersson, Patrik Eklund, Mattias Beck, Tony Lagerström, Mikael Zettergren - Viktor Amnér, Dan Iliakis, Martin Johansson, Håkan Bogg, Daniel Viksten, - Aki Heino, Mikael Vikstrand, Marco Toukko, Niklas Bröms, Henrik Olsén