Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorerna Husby promenerar på olika ställen

Mellan 20 och 30 medlemmar i SPF Seniorerna Husby, har sedan slutet av april träffats varje tisdagsförmiddag klockan 10.00 för promenader.

På föreningens hemsida finns en lista på var veckans promenad startar. Det är bara för medlemmarna att packa sin fikakorg och komma med på en lagom lång promenad om cirka 3 – 4 kilometer.

Man går på olika ställen, inte bara i närområdet. Den nya slingan vid stadssjön, Hedemora, Engelska parken, Stjärnsund och stadsvandring i Säter är några av besöksmålen.

Byn Amshyttan har fått ett besök och Arne Hag, som är uppväxt där, berättade om gårdarna. Bland annat. fick deltagarna veta att byn var tidig med att få el, redan 1911.

Promenaderna avslutas alltid med en trevlig fikastund.

Att få träffas och umgås, med coronaavstånd förstås, och att få promenera på stigar man inte visste fanns samt upptäcka vår fina natur är en lisa för både kropp och själ i dessa tider.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips