Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex dalalag i tabelltopp

Dalainnebandyns av- slutning på ”tunga 2013”:

Tabelltopp – i sex regio-nala och nationella serier.

– Det ger kraft, säger förbundets ordförande Per Månsson.

Säsongen är i halvtid med VM-uppehåll i superligan för både herrar och damer.

En titt i tabellerna visar att dalainnebandyn står sig star-kare än någonsin tidigare.

Fyra av lagen i det natio-nella seriesystemet leder sina serier, samtidigt som dala-lag toppar regionala (Gäst-rikland, Uppland, Dalarna, Hälsingland) herr- och dam-tvåan.

– Det är ett bevis på att klubbarna jobbar på rätt sätt och utbildar våra spelare på rätt sätt, säger Per Månsson.

Tabellerna var extra rolig läsning efter helgens spel sett till att 2013 – trots IBF Faluns segrar i SM och Champions Cup – präglats av svarta rubriker i dala-innebandyn.

Först var det två domare som uttryckte sig rasistiskt i samband med Husby-kravallerna i våras, sedan kom hösten och ekonomis-ka problem mellan flera föreningar och Idrottsarran-gören Mats Andréason.

– Det har krävt mycket arbete och stulit energi så kopiöst. Man har fått lägga energi på fel saker, men det tillhör också uppdraget. Det här ger i alla fall kraft att fort­sätta, säger Per Månsson.

Hur kan förbundet dra nyt-ta av de här framgångarna?

– Framför allt att vi framhåller de här förenin-garna gentemot de mindre föreningarna. Det hjälper de mindre föreningarna att få träffa elitföreningarna. Man hör när man är ute och pratar med ungdomsspelare vilka stora förebilder killarna i IBF Falun och tjejerna i KAIS Mora är.

Markus Josefsson
markus.josefsson@dt.se