Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex medaljer för Borlänge Gymnastikklubb

Det blev en fantastisk start på tävlingssäsongen för Borlänge Gymnastikklubbs AG-gymnaster som kom hem med inte mindre än sex medaljer från helgens tävling Dalaklockan.

I lördags åkte tränarna Johanna Katrin och Anna Westerlund med fem gymnaster till höstens första tävling, Dalaklockan, i Falun. Tävlingen i kvinnlig artistisk gymnastik (AG) som arrangeras av Gymnastikföreningen Gymnos.

Ett åttiotal gymnaster från Borlänge, Falun, Hedemora, Leksand, Sandviken, Uppsala och Timrå samlades för att göra upp i de olika grenarna bom, barr, hopp och fristående. På förmiddagen tävlade steg 1-4 och på eftermiddagen de lite svårare stegen 5-7 samt Regionspokal och Rikspokal.

Redan på förmiddagen visade Borlängegymnasterna hög då klass Maia Luotsinen kammade hem bronset i mångkamp i steg 4, tätt följd av Elise Partelow.

I steg 4 tävlade totalt 13 gymnaster. Vann klassen gjorde systrarna Josefin och Julia Hedwall Aldskogius, Falu GK.

Framgången fortsatte på eftermiddagen för Borlänge GK då Engla Diffner Hellsten vann mångkampen i steg 5, silvret gick till Lovisa Davidsson och Ella Pettersson kom på fin en femte plats. Dessutom tog Engla hem grenseger i hopp, barr och fristående. I steg 5 tävlade totalt 12 gymnaster. Bronset gick till Sofia Wallfelt, Gymnos.

Med sex medaljer i bagaget var det fem glada och nöjda gymnaster och tränare så åkte hem till Borlänge på eftermiddagen. Nu väntar en intensiv träningsperiod innan nästa tävling går av stapeln i Leksand den 17 november.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel