Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex nya månader för notorisk förbrytare

Han började året i fängelse. Frigavs villkorligt 7 februari och greps två dagar senare rattfull och narkotikapåverkad. Vilket gav åtalsunderlåtelse.

Nu lagförs 54-åringen för åttonde gånger i år, dömd till fem månaders fängelse för sju nya brott. En månads villkorlig frigivning förverkas.
54-åringen döms för försök till stöld, ett inbrott i Trumbäcksgaraget i Falun, för häleri av två mopeder i Borlänge, för två av vad som närmar sig hans 140:e olovliga körning, kombinerat med rattfylleri och narkotikabrott, för snatteri och för ett par brott mot knivlagen.
Dessutom låter rätten förverka en bil han körde när han stoppades på Vallavägen i Falun 31 maj. 54-åringen motsatte sig det och hävdade att bilen hade för högt värde för att kunna förverkas.
54-åringen vädjade också om att få en ny chans att komma ifrån sitt mångåriga missbruk och hävdade att narkotikabrotten han nu döms för var resultat av ett återfall han tog på grund av en ”särskild händelse”.
Falu tingsrätt betvivlar inte hans önskan att på allvar sluta med missbruk och kriminalitet men noterar att försöken att stödja honom i det avseendet varit föga framgångsrikt. Så sent som i april fick han skyddstillsyn för fem grov olovliga körningar men återföll redan månaden därpå i de båda han nu döms för.
Tingsrätten konstaterar vidare att brottsligheten fortsatt efter vad 54-åringen påstår vara ett tillfälligt återfall i narkotikamissbruk.
Fredagens dom är .den 67:e i 54-åringens belastningsregister. Det bör påpekas domar äldre än från 1994 är raderade.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se